Landal GreenParks wordt verhuurder van Waterresort Blocksyl

4 februari 2021

Donderdag 4 februari 2021

Eindelijk mogen we het bekendmaken: Landal GreenParks wordt de verhuurder van Waterresort Blocksyl! We zijn erg blij om deze vooraanstaande verhuurorganisatie aan het resort verbonden te hebben.

Landal GreenParks maakt deel uit van Awaze, de grootste aanbieder van vakantieparken en accommodaties in Europa. Op dit moment biedt Landal in totaal bijna 15.000 vakantieaccommodaties en 1.300 campingplaatsen aan. Jaarlijks kiezen meer dan 2,2 miljoen gasten voor Landal GreenParks en brengen er 11,4 miljoen overnachtingen door. En in de toekomst kunnen Landal-gasten dus ook kiezen voor een verblijf bij Waterresort Blockyl!

Hieronder leest u het persbericht dat Landal GreenParks vandaag publiceerde.

Nieuw vakantiepark Landal Waterresort Blocksyl kwaliteitsimpuls voor Kop van Overijssel

Duurzame recreatiewoningen nabij Weerribben-Wieden

Landal GreenParks breidt opnieuw uit met een luxueuze vakantiebestemming: Landal Waterresort Blocksyl, gelegen aan het water tussen het pittoreske Blokzijl en het bekende plaatsje Giethoorn. Hier worden circa 109 duurzame en energiezuinige recreatiewoningen gebouwd op ruime percelen met uitzicht over het water. De eerste 39 recreatiewoningen worden nu te koop aangeboden aan particuliere beleggers. De woningen worden ontwikkeld en beheerd door Recreatieonderneming De Kalkoven, gebouwd door Bouwonderneming Veeneman en na oplevering verhuurd door Landal GreenParks. De eerste woningen komen in de loop van 2022 in de verhuur.

Landal Waterresort Blocksyl ligt in de Kop van Overijssel, tussen het pittoreske plaatsje Blokzijl (750 meter lopen, 350 meter varen) en de toeristische trekpleister Giethoorn. Vogelrijke oevers, fraaie vaarroutes, idyllische vissersstadjes en eindeloze vergezichten. Hier ligt ook Nationaal Park Weerribben-Wieden, het grootste aaneengesloten laagveenmoeras van Noordwest-Europa, dat te voet, per fiets of varend verkend kan worden. Het resort heeft een kleinschalig karakter en is ruim opgezet. Groen en duurzaamheid staan centraal: het resort grenst aan een Natura2000-gebied en zal vanaf de opening gecertificeerd zijn met een Green Key, hét duurzaamheidskeurmerk voor de vrijetijdsindustrie.

Passend in uitbreidingsambitie

“Met het stijlvolle Landal Waterresort Blocksyl voegen we een topproduct toe op een bijzonder mooie locatie nabij Nationaal Park de Weerribben-Wieden. Het park past perfect in onze ambitie om selectief te groeien met nieuwe kwalitatief hoogwaardige parken dichtbij mooie natuur,” aldus Dirk Anbeek, algemeen directeur van Landal GreenParks. “Ook in 2021 breiden we de keuzemogelijkheden voor onze gasten verder uit met nieuwe mooie bestemmingen dichtbij. De trend dat veel Nederlanders nu het liefst in eigen land blijven, op locaties met natuur, rust en ruimte houdt de komende jaren zeker aan. We zien in Nederland nog voldoende ruimte voor groei in dit segment.” Met de aankondiging van de uitbreiding met Landal Waterresort Blocksyl zet Landal GreenParks de vorig jaar ingezette expansie met 17 nieuwe bestemmingen voort.

Duurzame investering

De broers Jan en Gerard Veeneman vormen de directie van Recreatieonderneming De Kalkoven: “We zijn er trots op om voor dit mooie project te kunnen samenwerken met een solide partner als Landal GreenParks, die als internationale verhuurder zijn naam verbindt aan dit project. Landal Waterresort Blocksyl is een waardevaste en duurzame investering. Met elkaar gaan wij ervoor zorgen dat het de toekomstige woningbezitter én de gasten op het park aan niets zal ontbreken.”

Toekomstbestendige recreatiewoningen

De recreatiewoningen zijn beschikbaar in diverse 2-, 4- en 6-persoonstypen in verschillende uitvoeringen. Door de kwalitatief hoogwaardige materialen en energiezuinige keuzes zijn de woningen toekomstbestendig gebouwd; opgetrokken uit kalkzandsteen, gasloos (elektrische combi-airco-verwarmingsinstallatie), voorzien van minimaal vijf zonnepanelen en energiezuinig. De woningen kunnen onder meer worden uitgebreid met extra zonnepanelen, een laadpaal of wellnessruimte. Elke woning heeft een fantastisch uitzicht over het water. Een groot deel van de kavels heeft bovendien direct toegang tot het Noorderdiep, de vaarverbinding tussen Blokzijl en het Giethoornsche Meer. Op en bij het park zijn faciliteiten zoals een ontvangstreceptie, openluchtzwembad, fietsverhuur, bootverhuur en speeltuin beschikbaar.

De woningen worden aangeboden via Residentia Projectmakelaars en Landal Makelaardij vanaf 262.500 euro. Meer informatie is te vinden op deze website, en op www.residentia.nl en www.landalmakelaardij.nl.